Aamun pelastaa mukaan pakkaamani allergialääkkeet. Kaikki muut suomalaiset ovat tukossa kokolattiamatoista ja ilmastoinneista. Itse olen yllättävän hyvässä kunnossa.

Simiao on saapunut hotellille edellisenä iltana ja liittyy nyt seuraamme. Kirjaudumme ulos hotellista ja jätämme laukut hotellin säilöön. Vuorossa on visiitit kahdessa paikallisessa liitossa. Hotelli ja liitot sijaitsevat suunnilleen samalla alueella, eikä siellä ole paljoa liikennettä.

Numsan tiloissa olemme hyvissä ajoin. On maanantaiaamu, eikä tälläkään työpaikalla olla kiirehditty työntekoon. Myöhästely kuulunee tähänkin kulttuuriin, tai siis etteivät ajat ole niin tarkkoja. Suomessahan ollaan erityisen täsmällisiä. Pian pääsemme kuitenkin neuvotteluhuoneeseen ja puhuttelemme kaikki toisiamme Comrades. 

Järjestötoiminnan ideologia on sama kuin Suomessa, vain käytännöt eroavat. Heillä mm. menettää liiton jäsenyyden, jos menettää työpaikan. Jäseneduista erottui suomalaisen silmään Funeral Benefits. Alla vielä pari vapaata sitaattia, jotka jäivät erityisen hyvin mieleen:
"We need to be big and strong to fight the government"
"People join you for the fight, they don't join you because they like you"

IndustriALL on toinen liitto, jonka tiloissa vierailemme. Se on kansainvälinen liitto ja toimii myös Filippiineillä. Filippiinoille tämä olikin varmasti erityisen mielenkiintoinen visiitti. Oli myös mukava huomata ihmisten kansainvälinen kömpelyys tarjoiltavien kanssa. Jos isännöivä osapuoli ei aloita tarjottavien ruokien ja juomien aterioimista, ei kukaan muukaan. Samaan käyttäytymismalliin törmää monessa maassa.

Tapaamisten jälkeen lounastimme paikallisessa pikaravintelissa ja lähdimme hotellin kautta lentokentälle. Illalla on lento Windhoekiin, Namibiaan, matkamme pääkohteeseen. Johannesburgin kenttä on suuri ja täynnä kauppoja. Meitä koski kuitenkin muutamat ostorajoitukset, koska olimme lentämässä Namibiaan. Esimerkiksi alkoholia emme voineet ostaa ollenkaan.

Johannesburgissa turvallisuusasiat ovat puhututtaneet paljon. Ulkona on hankala liikkua ilman paikallista. Tai siis kun se ei ole kovin turvallista, niin olemme välttäneet sitä. Ollaan siis oltu tavallaan jumissa hotellissa vapaa-aikamme, eli lähinnä illat. Siinä mielessä on mukava lähteä huomattavasti turvallisempaan Namibiaan.

Illalla saavumme sateiseen Windhoekiin, josta meidät kyyditään hotellille.